oglas
oglas
oglas
Zelo je pomembno, da potapljači razumejo pomembnost pravilnega potapljaškega treninga in izvejo resnico. Prav tako je zelo pomembno tudi, da spoznajo in se zavedajo, da jih izvajanje vaj varuje pred nesrečo in pouči o najboljši reakciji, v primeru napake.
Iskanje:
Kako enostavno preveriti svoje fizične sposobnosti

 

V poglavju Srčne bolezni in potapljanje so o zmožnostih našega krvno žilnega sistema zapisane preiskave (meritve), ki jih v ta namen delajo strokovnjaki. V tem članku so zapisani enostavni preizkusi, ki jih lahko izvedemo sami in tako ocenimo naše fizične sposobnosti. Seveda so ti le za orientacijo.

 

Kako preveriti, če so vaše fizične sposobnosti primerne za potapljanje lahko vidite samo prijavljeni, če se še nisi registriran se registriraj !!!

  

Če nisi zadovoljen(a) z rezultati svojega preizkusa priporočamo, da narediš naslednji korak:

  • Oglasi se pri zdravniku, da ti da nasvet in potrditev preden radikalno spremeniš svoje prehranjevalne navade. Če si starejši od 40, pretežek, si daj pregledat srčno žilni sistem.Za nasvet, kako se potapljati, če se sploh potapljati, vprašaj za nasvet zdravnika, ki je seznanjen s medicino potapljanja, oziroma se obrni na kakšen center hiperbarične medicine, kjer ti bodo lažje svetovali. 

  • Odloči se za obisk strokovnjaka za fitnes. Trener ti lahko izmeri aerobne sposobnosti, moči in % telesne maščobe bolj natančno. Skupaj z zdravnikom izdela učinkovito dieto in program vaj, da se bo tvoje telo približalo optimalnim rezultatom.   

 

Po Scuba diving zapisal, februar 2015, Andrej F. 


Objavljeno: 11.2.2015 @ 07:37:38 Avtor: Administrator