oglas
Vedno več ljudi se je fizično sposobnih potapljati in uživati v podvodnem svetu, vendar je zaradi neznanja potapljanje zanje še vedno črna luknja (še vedno je pojmovano kot nekaj nevarnega, težkega, težko dostopnega širokim množicam).
Iskanje:
Oprema

  

Članke lahko vidijo samo prijavljeni, če se še nisi registriran se registriraj !!! 

 

Oprema je pri potapljanju življenjskega pomena, zato si ne moremo privoščiti, da bi jo zanemarili.

Njeno vzdrževanje in preverjanje je zelo pomembno.

Posebej po: dolgotrajnem odmoru, bližajočem se odhodu na potapljaški izlet, če si jo izposodimo, …  je dobro, da preverimo njeno delovanje. Vsake toliko časa, najmanj enkrat letno pa je prav, da to naredi za to izobražena oseba – strokovnjak. Pravilno bi bilo, da imamo evidenco opravljenih servisnih del. Nekateri deli opreme (predvsem gumijasti) z leti izgubijo na svoji kvaliteti in jih je praviloma potrebno, dobro menjati, saj bodo lahko nepričakovano povzročili težave.

Pri vzdrževanju opreme ni nobene računice varčevati. Tesnila, membrane, ventili, ki na videz zgleda dobro, lahko zaradi starosti jutri odpove (spusti), ponovno je potrebno na servis, stroški bodo prav gotovo večji, kot če bi ga pri prvem servisu zamenjali. Takšna okvara pa je lahko vzrok potapljaški nesreči.

 


Objavljeno: 9.3.2011 @ 08:44:17 Avtor: Administrator